Hoca Ahmet Yesevi Anma Merasimi 19/02/09 PDF Yazdır e-Posta
Doğu Türkistan Cemiyeti tarafından Hoca Ahmet Yesevi`yi ama merasimi düzenlenmiştir.Bu merasime vakfımızı temsilen Celal KAHRAMAN , Abdulhak İMREN , Sıddıkhan ULUÇAY , Ayşe CAN ve İbrahim MUTLU katıldılar.Toplantıda konuşmacı alarak Ahmet Yesevi Üniversitesi kurucularından ve Kültür bakalarımızdan Namık Kemal ZEYBEK bulunuyordu.Konuşmasında Yesevi Hazretleri`nin hayatını anlatan Bakanımız ,  Ahmet Yesevi felsefesini ve dünyaya neler kazandırdığını anlattılar.Mütevelli heyet üyelerimizden Av.İbrahim MUTLU aynı zamanda Hoca Ahmet Yesevi İlim ve İrfan vakfı kurucularından olması nedeniyle Ahmet Yesevi ile alakalı kısa bir konuşma yapmıştır.