ANKARA'DA ASTANA GÜNLERİ Yazdır e-Posta

ANKARA ile kardeşşehir , kardeş başkent olan KAZAKİSTAN'ın Başşehri ASTANA şehri Valisinin ortaklaşa düzenlediği  '' ANKARA'da ASTANA GÜNLERİ  '' 7 Eylül 2012  cuma günü saat 18.30 da Ankara Ticaret Odasının salonlarında yapılan açılış töreni ile başlayarak 9 eylül pazar günü sona erecektir. Açılış fotoğraf sergisi ve yöresel giysi ve kullanılan yurt çadırlarının tanıtımının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK 'in açılış konuşması ile başlamıştır. Astana Valisinin konuşmasının ardından Kazakistan Büyükelçisi Canseyit TÜYMEBAYEV ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY birer konuşma yapmışlardır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK'in Ankara'nın Altın anahtarının takdiminin ardından karşılıklı hediyeler verilmiştir. daha sonra konser başlamış olup 2 saat süren konserde Kazakistan'dan gelen 200 sanatçının sergilediği Kazakça ve Türkçe şarkı ve halk oyunları coşkuyla takip edilmiştir. Törenlere T.C. Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY ,Ankara Milletvekili ve Kazak Türk Dostluk Gurubu Başkanı Haluk İPEK , Bazı eski Milletvekilleri ve Bakanlar,  Kazakistan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Canseyit TÜYMEBAYEV ,Astana Hakimi , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK,Kazakistan'ın İstanbul Başkonsolosu,  Bazı ülkelerin Büyükelçileri ,Kazakistan'ın Nevşehir Fahri Konsolosu Dr.Halil ULUER , Kazak Türkleri Vakfını temsilen Vakıf Başkanı A.Vahap KILIÇ Yönetim Kurulu üyesi Ertuğrul ERBAŞ ve Celal KAHRAMAN , tutulan otobüsle İstanbuldan gelenler ve özel araçlarıyla Ankara'ya gelenler katılmışlardır. Açılış konserinin bitiminin ardından açık büfe bir resepsiyonla gece sona ermiştir.