TOKİ KAZAK KENT PROJESİ KOMİTE BİLGİLENDİRMESİ 2 Yazdır e-Posta

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR beyin Müşavirinin Komite Sekreterimiz Ertuğrul ERBAŞ'ı arayarak yaptığı çağrı sonucu 17 Aralık 2011 cumartesi günü saat 15.oo te Sayın Bakanımızla İstanbul'da bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmeye Kazakları temsilen "KAZAK KENT PROJESİ" Komite Başkanı A.Vahap KILIÇ, Komite Sekreteri Ertuğrul ERBAŞ katılmışlardır. Sayın Bakanımız Erdoğan BAYRAKTAR özetle "KAZAK KENT PROJESİ" Talepnamemizin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi  ( TOKİ )' ne iletildiğini, Projenin gereğini yerine getirecek olan bürokratların çalışmalar yürüttüğünü ihale aşaması öncesi ve sonrası Komite ile tekrar tekrar görüşüleceğini ve irtibatın sıklaştırılacağını ifade etmiştir. Sayın Vakıf Başkanımız A.Vahap KILIÇ beyde toplumumuzun çalışmalardan çok heyecenlandığını belirterek teşekkürlerini ifade etmiştir.

Sn.Bakanımızın beraberinde bulunduğu TOKİ  yetkilileri ile de ayrı ayrı görüşen Komite Üyesi ve KTV Başkanı A.Vahap KILIÇ irtibatın bundan sonra daha sık olacağı teyidini almıştır. TOKİ yetkililerinden aldığımız bilgilere göre süreç aşağıdaki şekilde işleyecektir;

a ) "KAZAK KENT PROJESİ"nin ilgili birimlerden çıkması,

b ) Projenin TOKİ yetkili kurullarında değerlendirilmesi,

c ) Değerlendirilmeden olumlu ve rantabl sonuç çıkması halinde projeye ilişkin ihaleye çıkılması,

d ) İhale'nin sonuçlanması ve www.toki.gov.tr internet adresinden ilan edilmesi,

e ) "KAZAK KENT PROJESİ" Komitesinde yer alan 3 Sivil Toplım Kuruluşumuz ( Kazak Türkleri Vakfı, Doğu Türkistan Göçmemler Cemiyeti, Hoca Ahmed İlim ve İrfan Vakfı ) ile TOKİ arasında bir ön protokol oluşturulması,

f ) Yapılacak konutlarda oda sayısı, kat yüksekliği, daire sayısı, sosyal donatı alanları ve fiyatların tespiti,

g ) Belirlenen bu detayların TOKİ tarafından yazılı olarak "KAZAK KENT PROJE" Komitesine bildirilmesi,

h ) Komiteden talipliler listesinin istenmesi,

ı ) Komite tarafından talipliler listesinin oluşturulması,

j ) Talipliler listesinin TOKİ 'ye gönderilmesi,

k ) Talipliler listesinin TOKİ Müfettişleri tarafından denetlenmesi, gerekirse düzeltmelerin yapılması,

l ) Nihai listenin oluşturulması,

m )Nihai listede yer taliplilerle TOKİ arasında sözleşme imzalanması.

Görüldüğü üzere "KAZAK KENT PROJE"si daha yolun çok başındadır.
Komite,
TOKİ VAATLİ KAYIT ALMAK için henüz çok erken olduğunu değerlendirmektedir.

"KAZAK KENT PROJE"si Komitesi sürecin sağlıklı ve sistemli bir şekilde yürümesi için çalışmalarına özveri ile devam etmektedir.Komite toplumumuzun birlikte hareket edilmesi gerektiğine inanmaktadır.

Sürece ilişkin tüm gelişmeler siz değerli hemşehrilerimize düzenli olarak duyurulacaktır.

"KAZAK KENT PROJE"si KOMİTE ÜYELERİ ;

Abdulvahap KILIÇ K.T.V Başkanı (Esagası-Kazbek)
Yakup CAN D.T.G.D Başkanı (Cadik)
Ramazan YÜKSEL H.A.Y Vakfı Başkanı (Kultaybolat)
Abdülhamit ERBAŞ