KAZAKİSTANIN 20.YILI ETKİNLİĞİ Yazdır e-Posta

Vakfımızın düzenlediği "KAZAK FOLKLORUNDAN BİR DEMET" gecesi. 2011 senesi KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ' nin kuruluşunun 20 nci yılı,aynı zamanda KAZAK TÜRKLERİ VAKFI' nında kuruluşunun 25 nci yıldönümü olması nedeni ile tertip etmiş olduğumuz gece 23/02/2011 Çarşamba günü KAZLIÇEŞME KÜLTÜR MERKEZİ AKDENİZ Salononda saat 19.00 da bir resepsiyon verilerek başladı.Resepsiyonda kola,meyve suyu,çay ve pasta ikram edilmiştir. Gecemize KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ CANSEYİD TÜYMEBAYEV , TÜRKİYE CUMHURİYETİ İSTANBUL VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU , KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU ASKAR SHOKUBAYEV , EYÜP BLD.BŞK. İSMAİL KAVUNCU ,ZEYTİNBURNU BLD. BŞK. YRD. İLYAZ SAKA , BAHÇELİEVLER BLD. BŞK. YRD. Av. ÖMER HAMİ ULUSOY ,KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ BURSA FAHRİ KONSOLOSU HALİL ULUER ,İZMİR FAHRİ KONSOLOSU MEVLÜT ÖZKİŞİ , ZEYTİNBURNU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAKUP HAYIROĞLU ,Partilerin İlçe Başkanlarından CHP İLÇE BŞK.ASIM GÜVEN  , DP. İLÇE BŞK.YRD.ERCAN ERGÜL , SAADET PARTİ İLÇE BŞK.YRD.ARİF ŞEKER , Z.burnu BLD.MECLİSİ Üyelerinden ,METİN DOĞAN ,YAŞAR DÜNDAR , Kardeş derneklerimizden DOĞU TÜRKİSTAN GÖÇMENLER DERNEGİ BŞK. YAKUP CAN , HOCA AHMET YESEVİ İLİM VE İRFAN VAKFI BŞK. YRD. AHMET GÜNAY , SALİHLİ KAZAK TÜRKLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BŞK. İLYAS VURAL ,KÜÇÜKÇEKMECE ,SEFAKÖY ,BAĞCILAR GÜNEŞLİ ve ZEYTİNBURNU'dan gelen ve salona sığmayan bir kalabalıkla beraber  19.30 da Vakfımız sekreteri Ertuğrul ERBAŞ ' takdimleri ile başladı Kazak Türkler Vakfımız Başkanı Abdulvahap KILIÇ' ın açış konuşması ile başladı . Kazakistanın Bağımsızlığının 20. yılında bugüne kadar yapılan Ekonomik ,kültürel ,sosyal ve siyasi alanlarda yapılan ve Kazakistana çağ atlatan çalışmaları anlattı , ayrıca Kazak Türkleri Vakfının kuruluşunun 25. yılı dolaysıyla bugüne kadar Vakıf tarafından yapılan faaliyetler dile getrilerek Vakıf hakkında bilgi verdi. Türkiyede yaşayan Kazakların burada doğduğunu ancak atalarının oralardan geldiğini kalplerinin yarısının Türkiye için atarken yarısınında Kazakistan için çarptığını anlattı. Daha sonra Z.Burnu Bld. Bşk. Yrd. İlyaz SAKA 'da Kazakistan dan gelen heyete 6000 km uzakta yaşayan kardeşlerini unutmamalarını tavsiye etti. Eyüp Bld.Bşk. İsmail KAVUNCU iyi dileklerde bulunarak selamlama konuşması yaptı.daha sonra mikrofona davet edilen Kazakistan Cumhuriyet Türkiye Büyükelçisi Canseyit TÜYMEBAYEV Kazakistan olarak,Türkler olarak artık ortak bir dil oluşturmalıyız, bugün buraya Kazakistandan gelen gençlerimizle , burada yaşayan Kazak gençlerinin birbirleriyle kaynaşmasını tavsiye ederek Eğitimin çok önemli olduğunu ve karşılıklı yardımlaşmanı gerekliliğine işaret etti . Büyükelçinin konuşmasından sonra Kazakistanda getirilen ve Kazakistan Folklor ve şarkılarını dillendirecek olan "KÖKŞETAV" müzik grubu hünerlerini sergileyerek, gerek müzikleri, gerek dans shovları,gerek şarkılar ve ayrıca Türk Halk oyunlarından gösteriler sunarken katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandılar. Gecenin son bölümünde İSTANBUL Valimiz Hüseyin Avni MUTLU 'ya Kazak geleneğine göre "ÇAPAN" giydirildi ve kapanış konuşmasını yapan Valimiz Kazaklarla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ve birlikteliğin devam etmesi temennisinde bulunarak Vakfımıza desteklerinin devam edeceğini ifade ederek geceye son noktayı koydu. Gecenin düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen Z.Burnu Bld. Bşk. Yrd.İlyaz SAKA 'ya, Burak Leder' in sahibi Derviş KILIÇ'a , Sante PLUS Hastahanesi yetkililerine , Vakıf yönetm Kurulu üyelerine ve görevlerini başarı ile tamamlayan gençlerimize teşekkür ederiz.

Gecemize Telgraf çekerek katılanlar ;

Recep Tayyip ERDOĞAN       T.C. Başbakanı

Faruk   ÇELİK                           Devlet Bakanı ,Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Başkanı

Mehmet ÇİÇEK                        Yozgat Milletvekili ,TBMM Kazakistan Dostluk Grubu Başkanı

Kadir  TOPBAŞ                         İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı