Kurultay PDF Yazdır e-Posta
KAZAKİSTAN'DAKİ KURULTAY BİLGİLERİ

23-26 Haziran 2010 tarihleri arasından Kazakistan'da yapılacak olan 4. Kazak Gençlik Kurultayında yapılması düşünülen etkinlikler.

1. Genç Şairler arasında yarışma : 3 Katagoride yarışma yapılacak.

a- Gelişmekte olan Kazakistan hakkında şiir (mutlak surette).

b- Başkent Astana ve Cumhurbaşkanı Nursultan NAZARBAYEV hakkında (mutlak surette).

c- Serbest olarak yarışmaya katılacak şairin kendi seçeceği bir şiir.

Yarışmaya katılacak olan şairler yukarıda belirtilen şartlarda mutlaka 3 daldada uygun şiir yazabilen 30 yaşını geçmemiş genç şairler olmalı. Şiirler daha önce hiç bir yerde yayınlanmamış olması şart.

2. Genç Ressam-Grafiker-Heykeltraş ve Kazak El İşi işlemlerini yapabilen 30 yaşını geçmemiş sanatkarlar yarışması.

a- Ressamın yapacağı resim 100x150 cm ebadında yağlı boya, guaj-akvarel, karton ve beyaz kağıda yapılmış resim olacak.

b- Grafiker 40x90 cm ebadında Gravür-Kabartma-Oyma çalışması yapacak.

c- Heykeltıraş 60x90x120 cm ebadında, bronz, ağaç veya taştan yapılmış heykel ile yarışmaya katılabilecek.

d- El işi ustasıda 80x150 cm halı-alaşa , keste gibi el işi eserleriyle yarışmaya katılabilir.

Yarışma eserleri genellikle Bağımsız Kazakistan ve Başkent Astana, Kazak Eli, Kazakların Kahramanlıkları, Olimpiyat Meşalesi Kazakistan'da ve Milli Duyguları içeren konularda olmalı.

Yarışmaya katılacak yarışmacılar kısa öz geçmişleriyle beraber adres ve telefonlarınıda yazarak 30 Nisan tarihine kadar eserlerini yollayabilirler.

Katılımcılar Kazak Türkleri Vakfı'ndan bilgi edinebilirler.

İrtibat telefonu :  0 212 546 21 06

KAZAK TÜRKLERİ VAKFI