Büyükelçi ile Tanışma 10/11/08 PDF Yazdır e-Posta
   Kazakistan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Bagdat AMREYEV İstanbul`a gelerek Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Askar SHOKYBAYEV , İstanbul Başkonsolosu Eğitim Ateşesi Askad Bey ile beraber merkezi Topkapı`da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürlüğü ziyaret edildi.Ziyarette Kültür A.Ş. Genel Müdürü ve vekili ve diğer yardımcıları , KazakTürkleri Vakfı Başkanı Davut AÇIKGÖZ , ikinci Başkan Celal KAHRAMAN ve Aziz Taşdemir hazır bulundular.İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kazakistan Büyükelçiliği`ne tahsis edilen Kazak Evini tanıtıcı bina ve Kazak dili eğitim binası ziyaret edildi.Toplantı esnasında yeni atanan Büyükelçi ile tanışma fırsatı bulunuldu ve vakfımıza davet edildi.Toplantının akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Vekili Miktat Bey tarafından İstanbul Fethi`ni anlatan ve dünyada ikinci olduğu belirtilen panoromik İstanbul Fetih Müzesi ziyaret edildi.Ziyaret esnasında Kazakistan Büyükelçisi`nin bu müzeyi ziyaret eden ilk devlet büyüğü olduğu belirtildi.Toplantıda Kazakistan Devlet Başkanı`nın Türkiye`ye bakışı çok güzel bir şekilde tarif edilerek birlik beraberliğin Türki Cumhuriyetler arasında kurulması gerektiğini , nasıl bir Birleşmiş Milletler topluluğu olduğu gibi böyle bir birlikteliğin Türki Cumhuriyetler arasında olması gerektiği ve bunada Türkiye Cumhuriyeti`nin öncülük etmesini beklediklerini ifade ettiler.