TÜRKİYE - KAZAKİSTAN KARDEŞLİK GECESİ Yazdır e-Posta

9 /Q3/2011 Kazak Türkleri Vakfımızın  düzenlemiş olduğu Türkiye ve Kazakistan Dostluk gecesi Zeytinburnunda gerçekleştirilmiştir. Program Vakıf Başkanı A.Vahap KILIÇ 'ın açış konuşması ile başlamış olup Kazakistan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Canseyit TÜYMEBAYEV'in konuşması ve akabinde Dünya Kazak Konseyi BaşkanıTalgat MAMAŞHEV konuşmaları ile devam etmiştir. Geceye Ak Parti 2. bÖLGE milletvekili Prof.Türkan DAĞOĞLU ,Başbakanlık Yurtdışı Akraba Toplulukları Başkan yardımcısı Ramazan ÇOKÇEVİK ,Türksoy Başkanı Düsen KASAİNOF , Kazakistan Cumhuriyet Türkiye Fahri Başkonsolosları Halil ULUER , Burak AĞAÇLI,Tarkan KULAK ,Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı İlyaz SAKA ,Doğu Türkistan Cemiyeti Baskanı Yakup CAN , Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı İsa KALKA ,Güneşli Kazak Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman ÖZTOPRAK  ve kalabalık halk gurubu katılmıştır. Gecede Kazakistandan getirilen sanatçılarla beraber burada yetişmekte olan ilköğretim talebelerinin folklor gösterileri şarkılar ezgiler şiirler donbıra ve küylerle güzel bir şekilde devam etmiş karşılıklı şiltlerin ,takdir beratlarının takdimi ile sona ermiştir. Dünya Kazak Konsey Başkanı Talgat MAMAŞHEV Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan NAZARBAYEV'in Takdir Nişanesini eski Başkanlardan Derviş KILIÇ beye takmıştır. Geceye davetli olupta görevleri dolaysıyla gelemeyen Başta BAŞBAKANIMIZ Recep Tayyip ERDOĞAN ,Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ ,Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ ,Ankara Milletvekili Genel Başkan Yardımcısı TBMM Kazak Dostluğu Gurubu Başkanı Haluk İPEK ,Manisa Milletvekili Dr.Muzaffer YURTTAŞ , Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ,Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf UZUN beylerde telgrafları ile geceye iştirak etmiş ve başarılar dilemişlerdir.