ASTANA KURULTAYI 2011 Yazdır e-Posta

Dünyayüzü Kazakları 4. Kurultayı .   24 - 27 Mayıs 2011 günlerinde Kazakistanın Başşehri Astana'da 3 gün süren program çerçevesinde gerçekleştirildi.Kurultay programına 36 ülkeden davet edilen ve 350 kişinin kurultay delegesi olarak iştirak ettiği etkinliğe Türkiyeyi  Kazak Türkleri Vakfı yönetimi ve Vakfımızın uygun gördüğü isimler temsil etmişlerdir.Kafile Başkanı Vakıf Başkanı A.Vahap KILIÇ ,Başkan Yrd. Celal KAHRAMAN ,Hoca Ahmet Yesevi Vakfını temsilen İstanbul İgdaş Küçükçekmece şef yrd.Turgut YOLCU ,Manisa Salihli Kazak Türkleri Dernek Başkanı İlyas VURAL ,Dr.Albay Hamit GENCER ,Dr.Mesut TOYDEMİR ,Tarım Bakanlığı Müfettişi Kadir GEZER ,Manisa Turgutlu Müftüsü Murat KARAYİĞİT ,İnşaat Mühendisi Ayhan AKAY ,Öğretim görevlisi Doç.Dr.A.Vahap KARA , Doç.Dr. Abdulhak MALKOÇ ,Doç.Dr.İbrahim KALKAN , Mali Müşavir Yasin KURTULUŞ,TRT Dış Yayıncıları Mahmut FİLİZ ,Sevle İSMAİL  ,Cafer BATAY , Ebutalip ÇOBANOĞLU  Gençliği temsilen futbolcu olarakda Caner Ahmet BOZKURT , Mehmet KALKAN , Canıbek GÜVEN , Süleyman Enes ÇAKMAK , Yadullah KURT, A.Gaffar KURT, Furkan GÖKAY, Erhan GÜNEŞ, Atabek AKYÜZ, Abley Burak TÜRKÖZ, A.Kadir GÖKAY, Mehmet ORHAN, İbrahim ELÇİ ve Oğuz UÇAR Teknik Direktör olarak Ahmet Safa GEZER katılmışlar ve futbol şöleninde bizleri temsil etmişlerdir.

4. Kurultay Sayın Cumhurbaşkanı Nursultan NAZARBAYEV 'in Bagımsızlık sarayında yapmış olduğu açılış konuşması ile başlamış olup Türkiyeyi temsilen Sevle hanımefendi konuşma yapmıştır. Avrupadaki Kazakları temsilen A.Kayyum KESİCİ konuşma hakkını kullanmış olup diğer ülkelerden gelen temsilcilerin konuşması ile kurultay açılışı başlamış oldu . daha sonra 2 gün süren etkinliklerde Astana tanıtılarak  çeşitli ikramlarda bulunmuşlardır. cumartesi gününe kadar süren çalışmalar karşılıklı çalıştaylarla son bulmuş ve cumartesi ülkemize döndük. 4. Kurultayı tertipleyen Dünya yüzü Kazakları Derneği Başkanı Talgat MAMEŞEV  başta olmak üzere oradaki görevlilere, bizleri karşılayan Bakanlık temsilcilerine ve 35 ülkeden teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

mod_vvisit_counterHepsi520150