2011 NEVRUZ ETKİNLİKLERİ Yazdır e-Posta

21 MART 2011 .. 2011 NEVRUZ BAYRAMI Etkinlikleri  19 , 20 , 21 Mart günlerinde T.C. İstanbul Valiliği , İstanbul Büyükşehir Belediyesi ,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Zeytinburnu Belediye Başkanlığı ve Kazak Türkleri Vakfı gibi İstanbulda faaliyet gösteren STK ların katılım ve katkılarıyla Topkapı Kültür Evleri Açık Hava Tiyatrosunda yapılacağı ilan edilen 2011 NEVRUZ BAYRAMI,  hava muhalefeti nedeni ile Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde kutlanmıştır. Kültür Merkezinde yapılan bu etkinliğe Kazakistan ,Özbekistan , Kırgızistan , Türkmenistan ve Türkiyeden  katılan halk dansları ve sanatçılarının gösterileri yapılmıştır. Nevruz Bayramı programı Belediye Başkanının açış konuşmasından sonra başlamış olup Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ve İstanbul Valisinin konuşması nın ardından Türkdünyası Belediyeler Birliği Başkanının konuşmalarından sonra halk oyunları gösterileri ile devam etmiştir.  Gösterilerin bitimindenm sonra Nevruz Ateşinden atlama Geleneksel Demir Dövme ve Yumurta tokuşturmaları yapılmıştır. Kazak Türkleri Vakfının Ananevi El sanatları sergisi açılmış, tanıtılmış ve gezilmiştir. Nevruz Bayramı daha sonra ikram edilen geleneksel Pilav ve Ayran ikramı ile son bulmuştur. En son olarak Türkmenistan grubunun akşamki gösteri proğramı ile bu yılki NEVRUZ BAYRAMI törenleri sona ermiştir.